Här äro persikopajen. Inte så bra bild, men hade föräldrarnas kamera, så det blev inte bättre än så. Den var god. Enkel är den också.
Persikopaj
Pajdegen:
2 dl vetemjöl
75 g smör
1 äggula
1 msk socker
Fylllning:
En burk persikor
2 dl (en burk) creme fraiche
3/4 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Hacka ihop mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm Ø.
Förgrädda pajskalet i 200 graders ugnsvärme i ca 10 minuter.
Kärna ur persikorna eller nektarinerna och skär dem i klyftor. Lägg ut dem vackert i pajskalet.
Vispa ihop creme fraiche, ägg, socker och vaniljsocker och häll smeten över persikorna. Grädda i 25 minuter.
Jag dekorerade kanten med lite färgad grädde, ville öva på att spritsa samt också testa om det går att få orange färg av röd och gul hushållsfärg. Blev faktiskt mest persikofärgad. :)
Här poserar jag, för mamma ville skicka en bild på "hur smal jag blivit" till mormor i Finland.
Jag och Viktor. Ovant att se bilder på mig själv och inte tycka att jag är asful och tjock!
Förresten blir det jordgubbscheesecakemuffins till Viktors jobbfika. Läget ser bra ut, de senaste veckorna har det bara varit köpta grejer, så han kommer vara bäst. Mkt viktigt.
4 kommentarer:
Du, den ser helt FANTASTISK ut :)! Vill bara säga det! Gud vad du är duktig! Massa kramar! P.s jag kan troligen inte komma på Halloween, kommer troligen vara i Edsbyn då, men tack så himla mycket för den söta inbjudan!!! Hoppas vi kan ses ändå och festa/promenera/äta dina pajer ;)
Heeej! Nu har jag tagit mig hit. Ska länka dig också. =) För du har en fin sida och jag kan ju inte förneka jag blir frestad av dina bakverk. :P Och jag vet precis vad du menar.Visst blir man chockad när man inte direkt bara vill radera bilden utan tänker, nej, men här ser jag ju helt okej ut. ;P haha!
Den ser fantastiskt god ut, hade nästan kunnat mörda för en bit :-D
Hello vännen :)! Nu har jag äntligen en blogg igen också. Kund liksom inte stå emot längre haha. Hur går det med läsningen?
Skicka en kommentar